۲۴ نکته و ترفند در سیستم عامل آی‌اواس ۹

آی‌اواس ۹ شب گذشته به طور عمومی منتشر شد و ما نیز با پست‌های متعدد، سعی کردیم شما را با قابلیت‌های جدید و تغییرات رخ داده در رابط کاربری این نسخه آشنا کنیم.. در مطالب منتشرشده در اپل اپس سعی بر این بود که شما را در فضای بی‌کران امکانات جدید آی‌اواس ۹ همراهی کنیم و برجسته‌ترین تغییرات را برایتان نشان دهیم. در همین راستا به ۲۵ نکته‌ای و ترفندی می‌پردازیم که نخستین بار در آی‌اواس ۹ معنا یافته و از راه رسیده‌اند.

 

۱- حالت حفظ باطری

 

قابلیتی بسیار کاربردی که کاربران سال‌ها انتظار از راه رسیدن آن را می‌کشیدند. پیش از این در آی‌اواس ۸ می‌توانستید بفهمید که کدام یک از اپلیکیشن‌ها بیشتر از سایرین، باطری دستگاه را مصرف می‌کنند و با کارهایی نظیر استفاده‌ی کمتر یا بستن برخی قابلیت‌ها نظیر Background App Refresh آن را کاهش دهید. اما در آی‌اواس ۹ نه تنها بخش آمار مصرف باطری توسط اپلیکیشن‌ها دقیق‌تر شده است، بلکه گزینه‌ی جدید تحت عنوان Low Power Mode به Settings -> Usage -> Battery افزوده است که با فعال‌شدن، عمر باطری را تا چند ساعت افزایش می‌دهد.

 

 

۲- بازگشت به اپ

 

در تلاش برای بهبود مالتی‌تسکینگ روی آی‌اواس ۹، اپل راهی بسیار ساده برای حرکت بین اپلیکیشن‌ها پیش روی کاربران گذاشته است. برای آن که قابلیت بازگشت به اپلیکیشن را درک کنید، برای مثال در نظر بگیرید که در اپلیکیشن مسیجز هستید و روی لینکی تپ می‌کنید. این کار طبیعتاً سافاری را برایتان باز خواهد کرد. اما برای آن که دوباره به اپلیکیشن مسیجز برگردید نیازی به دوبار فشار دادن دکمه‌ی هوم و یافتن مسیجز نیست. کافی است به گوشه‌ی سمت چپ و بالای صفحه نمایش دقت کنید تا گزینه‌ی Back to Messages را ببینید. روی این گزینه تپ کنید تا به اپلیکیشن قبلی بازگردید.

 

 

۳- گروه‌بندی نوتیفیکشن‌ها

 

در آی‌اواس ۹ به جای آن که لیست نوتیفیکشن‌ها را به صورت لیست‌وار و پشت سر هم ببینید، می‌توانید تمامی نوتیفیکشن‌های یک اپلیکیشن را در یک گروه جمع کرده و آن‌ها را یک جا بخوانید. برای این کار به Settings -> Notifications رفته و Group by App را فعال کنید.

 

 

۴- اپلیکیشن آی‌کلاود درایو

 

در نسخه‌های پیشین آی‌اواس تنها راه دسترسی و مدیریت فضای آی‌کلاود درایو استفاده از اپلیکیشن‌های شخص ثالث بود. اما در آی‌اواس ۹ اپلیکشین رسمی اپل برای این کار را در هوم‌اسکرین خواهید یافت. البته برای نمایش آیکون این اپلیکیشن باید به بخش تنظیمات آی‌کلاود درایو بروید و گزینه‌ی Show on Home Screen را فعال کنید.

 

 

۵- اپلیکیشن قدرتمند به روز شده‌ی Notes

 

Notes یکی از اپلیکشن‌هایی است که بیشترین تغییرات را در آی‌اواس ۹ به خود دیده است. طی این تغییرات، Notes از یک اپلیکیشن ساده‌ی ویرایش متن، تبدیل به یک ویرایشگر با امکانات برجسته شده است. امکاناتی نظیر فرمت‌دهی پیشرفته به متن، چک‌لیست‌های قابل تعامل، لیست‌های شماره‌دار، امکان طراحی و نقاشی و افزودن آن به یادداشت، پیش‌نمایش لینک‌ها، پشتیبانی از سرویس نقشه و موارد بسیار دیگر.

 

 

۶- ویرایش تصاویر و ارسال پاسخ در ایمیل

 

به جای آن که نیاز باشد یک تصویر را دانلود کنید و پس از ویرایش‌های دلخواه توسط اپلیکیشن Preview، آن را به فرد مورد نظرتان ایمیل کنید، می‌توانید از قابلیت Markup and Reply که اپل به آی‌اواس ۹ اضافه کرده است استفاده کنید. کافی است بر روی عکس دریافتی تپ کرده و انگشت خود را نگه دارید و سپس Markup and Reply را انتخاب نمایید. با استفاده از ابزارهای مختلفی که در اختیارتان قرار می‌گیرد تصویر را ویرایش کرده و پس از اتمام کار آن را ارسال کنید.

 

 

۷- نوار جست و جو در بخش تنظیمات

 

افزوده‌شدن امکانات جدید به سیستم عامل، از یک سو به معنای زیادترشدن تعداد گزینه‌های موجود در تنظیمات برای کنترل ان‌هاست. برای آن که سردرگمی برخی کاربران از آن چه که هست بیشتر نشود، نوار جست‌وجویی به اپلیکیشن Settings افزوده شده است که تایپ‌کردن در آن، به طور هوشمند گزینه‌هایی که به دنبال آن هستید را لیست می‌کند.

 

 

۸- حروف بزرگ و کوچک روی کیبورد

 

در آی‌اواس ۹ راحت‌تر می‌توانید تشخیص دهید که کیبورد در حالت تایپ با حروف کوچک قرار دارد یا حروف بزرگ. بسته به این که کلید شیفت در کدام حالت قرار داشته باشد، حروف روی کیبورد تغییر شکل می‌دهند و کار تشخیص را راحت‌تر می‌کنند. البته اگر به این قابلیت چندان علاقه‌مند نیستید و مایلید روند پیشین را حفظ کنید، می‌توانید به Settings -> Accessibility -> Keyboard مراجعه کرده و سوئیچ Show Lower Case را غیرفعال کنید.

 

 

۹- سوایپ به پایین روی تصاویر گالری

 

زمانی که در گالری تصویری را تماشا کردید و قصد بازگشت به لیست تصاویر را دارید، مجبور نیستید که سراغ دکمه‌ی Back در گوشه‌ی صفحه بروید. کافی است روی تصویر به سمت پایین سوایپ کنید تا از حالت نمایش تصویر خارج شوید.

 

۱۰- پیش‌نمایش تصاویر در اپلیکیشن Photos

 

به هنگام تماشای یک تصویر در اپلیکیشن Photos، پیش نمایش تصاویر قبل و بعد از آن نیز در نوار پایین صفحه نمایش داده می‌شود تا حرکت بین آن‌ها راحت‌تر و سریع‌تر صورت بگیرد.

 

 

۱۱- انتخاب با سوایپ

 

سابق بر این انتخاب چندین تصویر در اپلیکیشن Photos برای خود دردسر بزرگی بود. مجبور بودید گزینه‌ی Select را انتخاب کرده و سپس روی تک تک تصاویری که قصد انتخاب کردنشان را دارید تپ کنید. اما در آی‌اواس ۹ کار ساده‌تر شده است. کافی است انگشت خود را روی پیش‌نمایش یک تصویر نگه داشته و بکشید تا هر آن چه که از زیر نوک انگشتتان می‌گذرد انتخاب شود.

 

 

۱۲- مخفی‌کردن تصاویر

 

آی‌اواس ۹ کار را برای کسانی که عادت به سرک‌کشیدن دارند سخت‌تر از پیش می‌کند. در گالری می‌توانید تصاویر دلخواهتان را انتخاب کنید و از منوی Share، گزینه‌ی Hide را برای مخفی‌کردن آن‌ها انتخاب کنید.

 

 

۱۳- خاموش‌شدن خودکار نور صفحه نمایش

 

اگر آیفون مجهز به آی‌اواس ۹ خود را از قسمت صفحه نمایش روی سطحی قرار دهید، سنسور سنجش نور کم شدن روشنایی را تشخیص داده و صفحه نمایش را به طور خودکار خاموش می‌کند. در چنین شرایطی حتی اگر نوتیفیکشنی نیز دریافت کنید صفحه نمایش روشن نمی‌شود تا عمر باطری دستگاه صرف کاری بیهود نشود.

 

۱۴- فعال‌کردن فلاش به هنگام فیلم‌برداری

 

در آی‌اواس ۹ می‌توانید فلاش را به هنگام فیلم‌برداری روشن کنید.

 

 

۱۵- ذخیره‌کردن ضمیمه‌ها و افزودن ضمیمه

 

بالاخره! در آی‌اواس ۹ می‌توانید ضمیمه‌هایی که در ایمیل دریافت می‌شوند را برای ذخیره‌سازی به فضای آی‌کلاود درایو فرستاده، و یا این که از این فضا فایل‌هایی را برای ضمیمه‌شدن در ایمیل انتخاب کرد. برای ذخیره‌سازی ضمیمه‌ی ایمیل دریافتی روی فایل تپ کرده و انگشت خود را نگه دارید. و برای افزودن ضمیمه نیز در جایی از متن ایمیل انگشت خود را نگه دارید تا گزینه‌ی Add Attachment نشان داده شود.

 

 

۱۶- ارسال پاسخ سریع در مسنجرها

 

اپل امکان ارسال پاسخ سریع برای مسیج‌های دریافتی از طریق اپلیکیشن Messages را نخستین بار در آی‌اواس ۸ معرفی کرد. اما بالاخره در آی‌اواس ۹ این امکان را فراهم کرده است تا سازنده‌های اپلیکیشن‌های شخص ثالث دیگر نیز چنین امکانی به اپلیکیشن خود اضافه کنند.

 

 

۱۷- افزودن خانه، کار و سایر مکان‌های پر رفت و آمد به لیست مکان‌های محبوب

 

می‌توانید مکان‌های پر رفت و آمد نظیر خانه یا محل کارتان را به اپلیکیشن نقشه‌ی آی‌اواس اضافه کنید تا به هنگام انجام کارهایی نظیر مسیریابی، به آن‌ها دسترسی سریع داشته باشید.

 

 

۱۸- غیرفعال‌کردن ویبره‌ها

 

با رفتن به بخش Settings – > Accessibility -> Vibrations می‌توانید تمامی ویبره‌های دستگاهتان را خاموش کنید. این گزینه متفاوت از خاموش‌کردن ویبره برای نوتیفیکشن، پیام یا زنگ است. با غیرفعال‌کردن Vibration در این بخش، دیگر هیچ ویبره‌ای از سوی گوشیتان دریافت نخواهید کرد.

 

 

۱۹- درخواست لود نسخه‌ی دسکتاپ وبسایت

 

درخواست نمایش نسخه‌ی دسکتاپ یک وبسایت بسیار راحت‌تر از پیش شده است. برای این کار کافی است در مرورگر سافاری روی دکمه‌ی Share تپ کرده و Request Desktop Site را انتخاب کنید.

 

 

۲۰- تماس‌گرفتن از نتایج جست و جو

 

شبیه به قابلیت سرویس گوگل Now سیستم عامل اندروید، سوایپ‌کردن به سمت راست در هوم اسکرین بخش جست و جوی پویا را برایتان نمایش خواهد داد. وقتی یک نام یا مخاطب را در این بخش جست و جو کنید، گزینه‌هایی نظیر تماس، ارسال مسیج، یا برقراری تماس فیس تایم با آن شخص را مشاهده خواهید کرد.

 

 

۲۱- غیرفعال‌کردن Shake to Undo

 

Undo را در سیستم عامل‌های دسکتاپی با شورتکات‌هایی نظیر کنترل + زد یا کامند + زد می‌شناسیم. اما در آی‌اواس برای داشتن چنین گزینه‌ای باید دستگاهتان را تکان دهید. بودن چنین قابلیتی در شرایط مختلفی می‌تواند کاربردی باشد و به داد کاربر برسد. اما ممکن است عده‌ای به آن نیاز چندانی نداشته باشند و نمایش‌داده‌شدن آن به طور اتفاقی آن‌ها را کلافه کند. برای رفع این کلافگی، اپل سوئیچی برای غیرفعال‌کردن Shake to Undo در بخش Settings -> General -> Accessibility قرار داده است.

 

 

۲۲- حالت مطالعه در سافاری

 

اپل از قابلیت مطالعه در سافاری چندین سال پیش رونمایی کرد. حالتی که تنها متن اصلی موجود در صفحه‌ی وب را بیرون می‌کشد و المان‌های اضافی را حذف می‌کند. این قابلیت در آی‌اواس ۹ یک مرحله فراتر رفته است. اکنون در حالت مطالعه می‌توانید فونت متن و رنگ پس‌زمینه را تغییر دهید و اندازه‌ی حروف را بزرگ یا کوچک نمایید.

 

 

۲۳- محافظت از رمزهای عبور با تاچ آی‌دی

 

از این پس اگر تلاش کنید که رمزهای ذخیره‌شده‌ی سافاری را با مراجعه به Settings -> Safari ببینید، نیاز خواهد بود که اثر انگشت خود را برای تأیید هویت روی سنسور شناسایی اثر انگشت قرار دهید.

 

 

۲۴- رمز عبور ۶ کاراکتری

 

برای آن که امنیت آی‌دیوایس‌ها بیش از پیش شود، تعداد کاراکترهای رمز عبور قابل انتخاب برای آی‌اواس ۹ به ۶ افزایش یافته است. این افزایش موجب می‌شود که تعداد حالت‌های ممکن از ۱۰ هزار مورد به یک میلیون مورد افزایش پیدا کند و کار هکرها در یافتن رمز سخت شود.

 

آموزش آی او اس ۹آی او اس 9ترفندهای آی او استرفندهای آی او اس ۹سیستم عامل آی او اسسیستم عامل آی او اس ۹قابلیت های آی او اس 9نکات آی او اس ۹
دیدگاه ها (22)
اضافه کردن دیدگاه
  • ایمان

    خیلی مطلب خوبی و کارامدی بود واقعا دستتون درد نکنه

  • matinsalimi

    سلام رو ايپد ميني يك كسي امتحان كرده ios9 چطوريه؟

  • hamid

    سلام من قسمت hide فعال کردم خواستم بدونم چجوری غیر فعال میشه البته در گالری

  • omid

    اسلايد شو هم تغيير جالبي كرده .

  • omid

    اسلايد شو نم تغيير جالبي كرده .

  • Amir

    مثل اينكه ايپد اير ٢ low power mode نداره

  • shahou

    سلام.من تازه رفتم روی 9.از طریق وای فای آپگرید کردم.الان میخوام سینک کنم پیغام زیرو میده.
    The app find iphone was not installed on the iphone.because the app could not be found
    چیکار کنم؟

  • hoc98

    سلام احمد جان اپل دانگرید کردن به ای او اس ۸ بسته یا هنوز میشه به ۸ رفت؟؟؟؟

  • حامد سنگين

    مشترک گرامی
    به اطلاع میرساند که با عرضه نسخه 9 سیستم عامل iOS، کاربران برخی از اپراتورها در برخی از کشورهای جهان در استفاده از شبکه LTE/4G با مشکل مواجه شده اند. ایرانسل برای حل این مشکل کاربران خود، در حال پیگیری موضوع با مراجع مربوطه است. به منظور جلوگیری از اختلال در استفاده از شبکه نسل ٤ ایرانسل، پیشنهاد میکنیم تا حل مشکل از سوی اپل، از ارتقا سیستم عامل ios خود به نسخه 9 خودداری بفرمایید. به محض برطرف شدن مشکل، شما را مطلع خواهیم کرد.
    باتشکر،
    ایرانسل

    • iReza Grand

      ممنون از اطلاع رسانیتون حامد جان

  • عرفان

    خیلی عالیییی بود

  • رسول

    از وقتی به iOS9 آپدیت کردم سیری صداش در نمیاد
    کار میکنه اما هیچ صدایی نداره
    ولوم هم بالا بردم اما فرفی نکرد
    نمیدونم چرا

  • Alireza

    بخش سرچ خيلى كند مياد،يعنى وقتى انگشت رو از بالا به پايين ميكشى انگار خيلى سنگين و كند مياد رو صفحه! خيلى رو أعصابه اميدوارم حل بشه….تازه دستگاه من 6plus اينجوريه،ديگه خودتون حساب كنيد….

  • Matin

    سلام
    Low power mode در مسیر مورد نظر وجود ندارد.
    ایپد ایر ۲

  • امیر

    خب وقتی هکینتاش رو ریختم میشه X code هم بریزم و باهاش مث کاربران مک برنامه بنویسم؟

    • iReza Grand

      بله

  • omid_mt

    پرچـــــــــــــــــــــم ایـــــــــــــــــــــتران به Emoji ها تو IOS 9 اضــــــــــــــــــافه شـــــــــــــــــده

  • امیر

    سلام
    یه سوال خیلبییییییییییییییییییییی مهم داشتم
    میخاستم بدونم میشه روی PC سیستم عامل مک رو ریخت ؟
    و اینکه میشه برای ios روی ویندوز برنامه نویسی کرد؟
    لطفا راهنمایی کنید خیلی وقته دنبال جوابم

    • احمد

      روی پی‌سی به روش هکینتاش میشه مک ریخت. در مورد سوال دوم هم، با خود ایکس‌کد که کاربران مک برنامه مینویسن نه نمیشه. ولی میتونین از برنامه‌هایی مثل Basic4iOS استفاده کنین.

  • MATIN

    سلام
    من داخل گزینه باتری میرم ولی گزینه low power mode وجود نداره.
    ایپد ایر ۲

  • sam

    سلام / زبان فارسی اضافه نشده؟

    • iReza Grand

      خیر