غول‌ها وارد میشوند: مقایسه‌ی کامل آیفون 6اس با گلکسی اس6

بگذارید موضع خودم را مشخص کنم: من از جمله افرادی هستم که لذت و حس تجربه‌ی کاربری راحت را بر همه چیز ترجیح میدهم و جنگ برندها و برتری های تبلیغاتی آنها برایم هیچ اهمیتی ندارد. اگر کاربری از عکاسی با آیفون لذت ببرد و عکس های آن برایش قابل قبول باشند، تمام است! دوربین آیفون بر تمام اسمارت فونهای دیگر برتری دارد؛ یا اگر دوست تان از نحوه‌ی ظاهر شدن برنامه‌ها در اندروید خوشش بیاید، لازم نیست بیایید و ساعت ها با او بحث کنید که ببین چقدر ورق زدن در هوم اسکرین آی او اس لذت بخش تر است، ممکن است در نهایت هم بتوانید او را قانع کنید ولی تنها چیزی که در حقیقت به آن دست پیدا کرده اید “تحمیل سلایق خودتان بر آن فرد” است.

 

بنابراین هدف از این مقایسه این نیست که بگوییم آیفون 6اس بهتر است یا گلکسی اس6 . بلکه هدف اینجاست که قطعات سخت افزاری و مشخصات قطعی این دو پرچمدار برحق دنیای اسمارت فونها را در کنار هم بگذاریم و متوجه تفاوت های آنها بشویم:

 

طراحی؛ معمولا کاغذ کادو از خود کادو مهمتر است

هرچند که همواره تمام کاربران دنیای دیجیتال، کار مهندسان اپل و در راس آنها جاناتان آیو را در طراحی آیفون می‌ستایند، اما سامسونگ نیز با ساخت اولین اسمارت فونهای فلزی خود و تغییر برخی از مشخصات ناپسند برای کاربران، توانسته است یکی از زیباترین اسمارت فونهای بازار را بسازد.

غول‌ها وارد میشوند: مقایسه‌ی کامل آیفون 6اس با گلکسی اس6

هر دو دیوایس از فلز مرغوب و بدنه‌ی محکمی برخوردارند و هردو نیز از اشکلاتی نظیر دوربین بیرون زده رنج میبرند (البته اگر نام آنرا اشکال بگذاریم). اما از حیث طراحی این نکته را به یاد داشته باشید که تا دیوایسی را دست خود نگرفته اید و چند دقیقه‌ای با آن کار نکرده اید، نمیتوانید درمورد آن قضاوت کنید و این موضوع کاملا به سلیقه‌ی شما بستگی دارد.

 

نمایشگر؛ تا چیزی را ندیده‌اید آنرا باور نکنید

آیفون 6اس از نمایشگر 4.7 اینچی HD رتینا برخوردار است. رزولوشن 1374 در 740 و عمق پیکسلی 326 PPI نیز دیگر مشخصات آن هستند. فناوری 3D Touch مهمترین وجه تمایز نمایشگر آیفون با گلکسی است ولی از سوی دیگر سامسونگ با نمایشگر 5.1 اینچی Quad HD، رزولوشن 2560 در 1440 و عمق پیسکلی 577 PPI ، از نظر رزولوشن و شفافیت تصویر، برتری دارد.

 

پردازنده و رم؛ میدان بزرگ برای مانور تبلیغاتی

در حقیقت این پردازنده و رم هستند که سرعت اجرای اپ ها، ریبوت شدن دیوایس و انجام فرمان های کاربر را تعیین میکنند. سامسونگ دارای چیپست Exynos 7 Octa 7420 است که خود از یک پردازنده‌ی quad-core با فرکانس 1.5 گیگاهرتزی Cortex-A53 و یک پردازنده‌ی quad-core با فرکانس 2.1 گیگاهرتزی Cortex-A57 تشکیل شده است. رم گلکسی نیز 3 گیگابایت و رم آیفون 2 گیگابایت است که البته آیفون بدلیل هماهنگی بسیار بالای نرم افزار و سخت افزار، مصرف بهینه تری از رم خود دارد.

غول‌ها وارد میشوند: مقایسه‌ی کامل آیفون 6اس با گلکسی اس6

آیفون نیز از پردازنده‌ی A9 dual-core با فرکانس 1.85 گیگاهرتزی بهره میبرد. برای مقایسه‌ی این دو پردازنده راهی بهتر از نتایج بنچمارک نیست، جایی که آیفون با امتیاز 2488، کاملا برتر از گلکسی با امتیاز 1213 نشان داده است. البته این ها نتایج پردازش تک هسته‌ای هستند و نتایج پردازش با تمام هسته ها آورده نشده است زیرا برای 90 درصد نرم افزارها، این پردازش تک هسته ای است که اهمیت دارد و استفاده های خیلی معدودی هستند که تمام هسته های پردازنده را به چالش بکشند.

 

دوربین؛ تلفن های همراه به دنبال تخت پادشاهی دوربین های حرفه ای

آیفون 6اس با دوربین 12 مگاپیکسلی و گلکسی اس6 با دوربین 16 مگاپیکسلی هردو از بهترین دوربین های بازار هستند و هردو نیز از قابلیت فیلمبرداری با رزولوشن 4K برخوردارند. گلکسی با در اختیار داشتن دریچه‌ی نورگیری بزرگتر، در تصویرهایی که در مکانهای تاریک گرفته میشوند، بهتر عمل میکند. همچنین اس6 دارای تثبیت کننده‌ی اپتیکال (OIS) است که این قابلیت تنها در آیفون 6اس پلاس وجود دارد.

غول‌ها وارد میشوند: مقایسه‌ی کامل آیفون 6اس با گلکسی اس6

وجه تمایز دوربین آیفون نیز دارا بودن قابلیت عکس برداری به صورت تصاویر زنده است. اما همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردم، تجربه‌ی کاربری از همه چیز مهمتر است و اگر راستش را بخواهید دوربین آیفون حتی از همان اولین نسلها، برتر بوده است و عکس برداری و فیلمبرداری با آیفون لذت بخش تر است.

 

باتری؛ بحران شارژ چیزی معادل بحران آب

کافی است که یک مطلب درباره‌ی یک دیوایس جدید بنویسید، محال است که حداقل نصف نظرات درمورد وضعیت باتری نباشد! در واقع خیلی از کاربران بسیار برایشان مهم است عمر باتری همواره افزایش یابد و افزایش یابد و افزایش یابد، حتی اگر هنوز امکان فنی آن وجود نداشته باشد. باتری گلکسی با ظرفیت 2550 میلی آمپری، بزرگتر از باتری آیفون با ظرفیت 1715 میلی آمپر است.

غول‌ها وارد میشوند: مقایسه‌ی کامل آیفون 6اس با گلکسی اس6

با اینکه از بعد ظرفیت، باتری گلکسی حجم بیشتری را دارد، اما از حیث عملکرد گویا آیفون بهتر عمل میکند و شارژ خود را بیشتر نگه میدارد. در این مقاله بر روی یکی از منابع خبری اندرویدی، نویسنده اظهار کرده است که به زحمت میتواند بیشتر از 3 ساعت، شارژ باتری دیوایس خود را نگه دارد. البته طبیعتا میزان مصرف، عادت های کاربر و شرایط محیطی (دما و رطوبت) نیز بر میزان شارژدهی یک دیوایس تاثیر دارند.

 

قیمت؛ جنس را توضیح نده قیمت را بگو

متاسفانه ما در این مطلب نمیتوانیم قیمت در ایران را بررسی کنیم زیرا در آن صورت باید قیمت آنها در تک تک مغازه های ایران را به صورت جداگانه بنویسیم (زیرا قیمت ثابتی در ایران وجود ندارد). اما از نظر قیمت رسمی، قیمت مدل 32 گیگابایتی گلکسی 576 دلار است درحالیکه مدل 16 گیگابایتی آیفون، 649 دلار قیمت دارد و 73 دلار گرانتر است.

البته این نکته را در نظر داشته باشید که آیفون 6اس به تازگی عرضه شده است ولی زمان زیادی از عرضه‌ی گلکسی اس6 میگذرد.

 

نتیجه گیری

طبق اطلاعات بالا، در برخی از زمینه ها آیفون و در برخی از آنها گلکسی برتری دارد و در برخی از زمینه ها نیز پا به پای هم عمل میکنند. بنابراین اگر قصد خرید یکی از آنها را دارید، اول توجه داشته باشید که سیستم عامل و نرم افزار، نقش بسیار مهمی را بازی میکنند و باید مقایسه ی بین اندروید و آی او اس را نیز درنظر داشته باشید.

غول‌ها وارد میشوند: مقایسه‌ی کامل آیفون 6اس با گلکسی اس6

دوم اینکه همانطور که همیشه گفته ام، تجربه‌ی کاربری بسیار مهم است و قبل از اینکه درمورد این دو دیوایس قضاوت کنید، حتما مدتی با آنها کار کنید تا ببینید کدام یک از آنها با نیازهای شما و نوع استفاده تان سازگارتر است و درواقع از کدام یک بیشتر لذت میبرید.

در جدول زیر نیز میتوانید تمام این اطلاعات را به صورت خلاصه و یکجا مشاهده نمایید:

غول‌ها وارد میشوند: مقایسه‌ی کامل آیفون 6اس با گلکسی اس6

اگر با هر یک دیوایس های بالا کار کرده اید، لطفا تجربه‌ی کاربری تان را در قسمت نظرات بیان کنید تا دیگر کاربران نیز بتوانند درمورد خرید آنها تصمیم بگیرند.

اگر به مطالب مقایسه علاقه دارید، پست های زیر نیز ممکن است مورد پسندتان واقع شود: