(آپدیت شد) آی‌دیوایستان را آماده‌ی پذیرایی از آی‌اواس ۹ کنید؛ پنج قدم مهم پیش از آپدیت

تا چند روز دیگر نسخه‌ی عمومی آی‌آواس ۹ از راه خواهد رسید و انبوه تغییرات و قابلیت‌های جدید این سیستم عامل به آی‌دیوایس‌هایی که از آن پشتیبانی می‌کنند پا خواهد گذاشت. بسیاری از کاربران وقتی آپدیتی جدید می‌بینند، بدون آن که چندان فکری در خصوص آن کنند، روی دکمه‌ی دانلود و نصب آپدیت تپ می‌کنند و کار تمام می‌شود. اما پیش از آن که اینطور دل به دریا زده و آپدیت را نصب کنید، چندین مورد است که باید کنترل کنید تا نصب آپدیت آی‌اواس ۹ برایتان به تجربه‌ای دردآور تبدیل نشود.

 

۱- لیست دستگاه‌هایی که از آی‌اواس ۹ پشتیبانی می‌کنند را چک کنید

 

خوشبختانه از نظر سازگاری با دستگاه‌ها، اپل امسال حرکت رو به جلویی انجام داده است. تمامی آیفون‌ها، آیپدها و آیپادهایی که از آی‌اواس ۸ پشتیبانی می‌کنند، از آی‌اواس ۹ نیز پشتیبانی خواهند کرد. این لیست شامل آیپد ایر، آیپد ایر ۲، آیپد مینی، آیپد مینی ۳، آیپد مینی ۴، آیپد ۴، آیپد ۳، آیپد ۲، آیفون ۶، آیفون ۶ پلاس، آیفون ۶اس، آیفون ۶اس پلاس آیفون ۵اس، آیفون ۵سی، آیفون ۵، آیفون ۴اس، و آیپاد تاچ نسل ۵ و ۶ می‌شود.

 

ios-9-compatible-hardware-list

 

۲- آپدیت‌نکردن را نیز به عنوان یک گزینه در نظر داشته باشید

 

خب، دستگاهتان از آی‌اواس ۹ پشتیبانی می‌کند، اما آیا حتماً باید به این نسخه آپدیت کنید؟ برای اکثر کاربران جواب مثبت است. بخصوص اگر آی‌دیوایستان را به تازگی خریداری کرده‌اید، آپدیت‌کردن به آی‌اواس ۹ به معنای خوش‌آمدگفتن به انبوهی از قابلیت‌های جدید است. ولی اگر آی‌دیوایستان قدیمی است، قضیه شاید چندان خوب پیش نرود. دلیل این امر موضوعی ساده است: صحت عملکرد دستگاه‌هایی با سخت‌افزار قدیمی با نصب نسخه‌ی جدید آی‌اواس کاهش می‌یابد.

 

البته بر سر این موضوع بحث‌های بسیاری وجود دارد و به تعداد کاربران، گزارش‌ها و تجربه‌های مختلف به گوش می‌رسد. اما فارغ از تمامی این مسائل، توصیه‌ی برآمده از تجربه‌ی ما این است که با کمی احتیاط به نصب آی‌اواس ۹ روی دستگاه‌های قدیمی نظیر آیفون ۴اس، آیپد ۳، آیپد مینی و آیپد ۲ اقدام کنید. کاربرانی که از لگ‌های آی‌اواس ۸ گله می‌کنند، ممکن است پس از آپدیت‌کردن به آی‌اواس ۹ با مشکلات جدی‌تر روبرو شوند.

 

نهایتاً، این که آپدیت کنید یا نه تصمیمی است که بر عهده‌ی خودتان است. اما اگر دستگاهتان قدیمی است و از عملکرد فعلی آن راضی هستید، سعی کنید وضعیت فعلی را حفظ کنید. البته موضوعی وجود دارد که دانستن آن در این وضعیت کمک‌کننده است: پس از آپدیت به آی‌اواس ۹، چند روزی برای نصب دوباره‌ی آخرین نسخه‌ی آی‌اواس ۸ فرصت خواهید داشت. بنابراین این فرصت کوتاه را می‌توان به عنوان دوره‌ی تست در نظر داشت و اگر از عملکرد دستگاهتان روی آی‌اواس ۹ راضی نبودید، دوباره سراغ آی‌اواس ۸ رفت.

 

۳- اپلیکیشن‌های اضافی را حذف، و اپلیکیشن‌های دیگر را آپدیت کنید

 

هر نسخه‌ی جدیدی از آی‌اواس که عرضه می‌شود، قابلیت‌های مختلفی پیش روی توسعه‌دهندگان جهت ادغام‌کردن اپلیکیشنشان با نسخه‌ی جدید آی‌اواس گذاشته می‌شود. اگر قصد دارید به آی‌اواس ۹ آپدیت کنید، بهتر است نخست اپلیکیشن‌هایی که آپدیتی برایشان عرضه شده است را به روز کنید. این کار از کرش‌کردن احتمالی آن‌ها پس از آپدیت به نسخه‌ی جدید آی‌اواس جلوگیری کرده و تجربه‌ی به‌روزکردن سیستم عامل را کم‌دردسرتر خواهد کرد.

 

۴- آخرین نسخه‌ی آیتونز را دانلود کنید

 

هر سال که آی‌اواس جدیدی عرضه می‌شود، آیتونز عرضه‌شده در سال گذشته نمی‌تواند آن را مدیریت کرده و یا روی آی‌دیوایس‌ها نصبش کند. برای مثال ممکن است که به هنگام تلاش برای ریستور یا آپدیت آی‌دیوایستان به آی‌اواس ۹، پیغام قدیمی‌بودن آیتونز را دریافت کنید. یا این که به روش OTA آپدیت کنید و وقتی قصد تهیه‌ی بکاپ از آن را دارید، آیتونز بخاطر قدیمی‌بودن ارور دهد. برای پرهیز از این مشکلات، توصیه می‌کنیم که آخرین نسخه‌ی‌ آیتونز را از این آدرس دانلود و نصب کنید

 

۵- از اطلاعاتتان بکاپ بگیرید

 

بارها توصیه کرده‌ایم که از اطلاعاتتان در بازه‌های منظم بکاپ تهیه کنید و آموزش کامل این کار را نیز برایتان منتشر کرده‌ایم. پیش از آن که به نسخه‌ی جدید آی‌اواس آپدیت کنید، از اطلاعاتتان بکاپ تهیه کنید تا از ریسک‌های احتمالی جلوگیری شود.

 

نکته بسیار مهم: بکاپ‌هایی که از نسخه‌های بالاتر آی‌اواس تهیه می‌کنید را نمی‌توانید روی نسخه‌های پایین‌تر ریستور کنید. به عبارت ساده‌تر، اگر دستگاهتان را به آی‌اواس ۹ آپدیت کنید، از آن بکاپ تهیه کنید، سپس پشیمان شوید و به آی‌اواس ۸ بازگردید، نمی‌توانید بکاپی که تهیه کرده بودید را ریستور کنید. بنابراین توصیه می‌کنیم که هر دو بکاپ از آی‌اواس ۸ و آی‌اواس ۹ را برای موقعی که به آن‌ها نیاز پیدا می‌کنید حفظ کنید.

 

۶- آپدیت کنید

 

ios-9-logo-sm

 

پس از آن که مطمئن شدید دستگاهتان از آی‌اواس ۹ پشتیبانی می‌کند، قصد آپدیت به این نسخه را دارید، اپلیکیشن‌هایتان را پاکسازی و آپدیت کرده‌اید، و یک بکاپ از اطلاعاتتان روی آی‌اواس ۸ در اختیار دارید، وقت آن است که آپدیت آی‌اواس ۹ را نصب کنید. نخستین نسخه‌ی عمومی آی‌اواس ۹ فردا منتشر خواهد شد و با در نظر گرفتن موارد فوق، کم‌دردسرترین آپدیت را تجربه خواهید کرد.

 

توجه: اگر جیلبریک برایتان اهمیت دارد فعلاً دست نگه دارید

 

کسانی که به دنبال جیلبریک باشند خبر دارند که پیش از عرضه‌ی نسل جدید آی‌اواس، خبری از عرضه‌ی جیلبریک رسمی برای آن نمی‌شود. در مورد آی‌اواس ۹ نیز وضعیت به همین منوال است و با وجود انتشار حرف و حدیث‌هایی، فعلاً ابزاری برای جیلبریک این نسخه عرضه نشده است. بنابراین اگر بدون جیلبریک به مشکل برمی‌خوردید و به آن نیاز دارید، فعلاً از آپدیت‌کردن دست نگه دارید تا خبرهای تکمیلی در خصوص آن را به اطلاعتان برسانیم. اگر جیلبریکی برای این نسخه از آی‌اواس منتشر شود، سریعاً آن را به اطلاعتان می‌رسانیم و با آموزش‌های مربوطه شما را همراهی می‌کنیم.