ریستور از هر نسخه‌ای به iOS 9.x با استفاده از iDeviceReRestore [بدون نیاز جیلبریک]

چندی پیش اخباری از باگی برای ریستور به iOS 9 بدون نیاز به جیلبریک منتشر شد. پس از بررسی مشخص گردید که این باگ بسیار گسترده‌تر از آن است که در ابتدا به نظر می‌رسید. با استفاده از این باگ می‌توان از هر نسخه‌ای به iOS 9 ریستور کرد.

ابزار مورد نیاز این کار هفته گذشته منتشر شد و در این مطلب آموزش استفاده از آن به صورت تصویری و قدم به قدم شرح داده شده است. با این آموزش می‌توانید هر دستگاه 32 بیتی را بدون نیاز به جیلبریک به iOS 9.x ریستور کنید.

نیازمندی‌‌ها:

  • دانلود آخرین نسخه iDeviceReRestore از وب سایت رسمی این برنامه
  • مک یا کامپیوتر لینوکس و یا استفاده از ماشین مجازی مک و لینوکس
  • سیستم عامل مقصد باید iOS 9.x باشد
  • فایل IPSW فریمور مقصد iOS 9.x
  • .shsh blob ذخیره شده شما برای سیستم عامل مقصد iOS 9.x
  • دستگاه 32 بیتی (آیفون 5c، آیپاد تاچ نسل 5، آیپد 4، آيپد مینی 1 و مدل‌های قدیمی‌تر از آن‌ها)
  • سیستم عامل اولیه هر نسخه‌ای می‌تواند باشد
  • سیستم عامل اولیه نیازی به جیلبریک ندارد
  • برای فرآیند blobs خاصی مورد نیاز است
    blobـهای OTA قابل استفاده نیستند
    آن‌ها می‌توانند blobs آپدیت و یا پاک کردن باشند، اما همه آن‌ها قابل استفاده نیستند
    اگر با MIIKkj آغاز می‌شوند پس مشکلی ندارند. برای چک کردن این مسئله blobs را با ویرایشگر متن باز کنید. البته اگر MIIKkj نیز مشاهده نشد، هنوز هم ممکن است blob برای رستور کارآمد باشد که می‌توانید در این صورت با این چکر آن را بررسی کنید.
    آن‌ها باید بدون nonce ذخیره شده  باشند. nonce یک روش امضا است که امضای رمزگذاری SHSH را به صورت رندم مشخص می‌کند و با BBTicket، APTicket و SEP کار می‌کند.
  • blobـها باید دارای iBSS ticket جداگانه برای استفاده DFU ریستور باشند (که برای ریستور به iOS 9.X از نسخه‌های دیگر نیاز است). در غیر این صورت تنها می‌توانید از iOS 9.X به iOS 9.X بروید.
  • قبل از شروع فرآیند از دستگاه خود بکاپ بگیرید. البته بکاپ نسخه‌های بالاتر بر روی نسخه‌هایی پایین‌تر کارایی ندارد.

چگونه به iOS 9.X برویم؟

1- فایل iDeviceReRestore .zip را دانلود و از حالت فشرده خارج کنید. فولدر را به iDeviceReRestore تغییر نام دهید و آن را به دسکتاپ منتقل کنید.

2- فایل IPSW دانلود شده خود را به پوشه iDeviceReRestore منتقل نمایید.

3- shsh blob خود را در  /iDeviceReRestore/shsh قرار دهید.

4- فایل IPSW خود را به یک چیز ساده تغییر نام دهید. به طور مثال: 934.ipsw. البته این کار اختیاری است اما باعث راحتی کار می‌شود.

5- فایل SHSH خود را به شکل CID-Model-Firmware.shsh تغییر نام دهید. به طور مثال: 2588516246720-iPad2,1-9.3.4.shsh. اگر در نام فایل شما آیدی ساخت وجود داشت آن را حذف کنید.

6- محتویات پوشه iDeviceReRestore من در حال حاضر به این شکل هستند.

7- دستگاه خود را به کامپیوتر متصل کنید و آن را به حالت DFU ببرید. برای آموزش بردن دستگاه به حالت DFU کلیک کنید.

8- اگر آیتونز باز شد و گزارش داد که دستگاه شما به حالت ریکاوری رفته است برو روی OK کلیک کنید و آیتونز را ببندید. برو روی ریستور، آپدیت یا هر چیز دیگری کلیک نکنید.

9- برنامه ترمینال را از /Applications/Utilities یا از طریق Spotlight یافته و باز کنید.

10- در ابتدا cd را تایپ کنید و سپس پوشه iDeviceReRestore را در پنجره ترمینال بکشید و رها کنید، همانطور که در تصویر زیر نمایش داده می‌شود. سپس Enter را بزنید.

11- حالا کار قسمت نهایی آغاز می‌شود. دستور زیر را برای اجرای iDeviceReRestore وارد کنید.

./idevicererestore -r YOUR-IPSW-NAME.ipsw

به جای YOUR-IPSW-NAME باید نام IPSW خود را که در مرحله 4 گفته شد قرار دهید. به طور مثال نام IPSW من 934.ipsw است و دستور وارده همانند تصویر زیر می‌شود.

اجازه دهید که ابزار کار خود را انجام بدهد. با استفاده از باگ و SHSH روند عادی ریستور آغاز می‌شود. خروجی تقریبا شبیه تصویر زیر می‌شود و در ترمینال هنگام پایان کار کلمه DONE نمایش داده می‌شود. دستگاه شما سپس ریبوت و پس از آن صفحه تنظیمات اولیه نمایش داده می‌شود.

کار تمام است. هم اکنون شما می‌توانید با استفاده از پانگو ( مک و ویندوز) و یا Home Depot، بسته به نسخه دستگاه، آیفون خود را جیلبریک کنید. اگر در روند جیلبریک و یا به طور کلی به مشکل خوردید، تا زمانی که blobـهای iOS 9.X را داشته باشید می‌توان به این نسخه ریستور نمایید.

 

منبع iDownloadblog