به آی‌اواس ۹ آپدیت نکنید؛ حداقل تا زمانی که آپدیتی جدیدتر عرضه شود

هر نسل از آی‌اواس که عرضه می‌شود، کاربران در کنار قابلیت‌های جدیدی که نوید عرضه‌ی آن‌ها داده می‌شود، انتظار بهبودهای کلی و رفع‌شدن باگ‌های ریز و درشت را نیز می‌کشند. این انتظار همیشه وجود دارد. اما وقتی شدت می‌گیرد که خود اپل از پیش اعلام کرده باشد که آی‌اواس ۹ قرار است روی بهبودهای ریشه‌ای، رفع باگ‌های ریز و درشت و افزایش پایداری تمرکز داشته باشد. اتفاقی که حداقل در نخستین نسخه‌ی عمومی آی‌اواس ۹ رخ نداده است.

 

هفته‌ی گذشته آی‌اواس ۹ عرضه شد و میلیون‌ها کاربر در سراسر جهان آن را روی آی‌دیوایسشان نصب کردند. اما صبر کنید. قدم نخست ورود به آی‌اواس ۹ به این راحتی که نوشتیم طی نشد. مطابق روال همیشه، برخی از کاربران (بخصوص آن‌هایی که اتصال اینترنتی پرسرعتی ندارند) ساعت‌ها پیش از مشاهده‌ی آپدیت معطل بودند. آن‌ها به طور مرتب به بخش Software Update مراجعه می‌کردند و منتظر ریفرش‌شدن می‌ماندند. اما گاهاً با وجود این که چند روزی از عرضه‌ی آپدیت گذشته بود، باز هم آپدیتی که بتوان آن را دانلود و نصب کرد برایشان نشان داده نمی‌شد. نهایتاً برخی از این افراد به دانلود فایل‌های نصبی IPSW روی آوردند و برخی دیگر با همان روش OTA شروع به دانلود آی‌اواس ۹ کردند. اما کافی است به بخش نظرات خبر عرضه‌ی آی‌اواس ۹ یا پست لینک‌های دانلود این نسخه مراجعه کنید تا انبوه گزارش‌های عدم موفقیت در آپدیت را ببینید. برای بسیاری از آن‌ها، روند آپدیت در نیمه‌ی راه قطع شده است و عجیب‌تر این که عده‌ای با وجود نصب‌کردن کامل آپدیت، شاهد گیرکردن آی‌دیوایستان روی لوگوی اپل به هنگام بوت بودند. در چنین وضعیتی چاره‌ای جز ریستور نیست و برای کسانی که با وجود توصیه‌ها، بکاپی تهیه نکرده بودند، این سخن به معنای از دست‌رفتن تمامی اطلاعات روی آی‌دیوایس است.

 

پس از نصب کامل و بدون اشکال آپدیت، کاربران تصور می‌کردند که دردسرها تمام است و به ساحل آرامش رسیده‌اند. اما انگار روند عرضه‌ی نسخه‌های پرباگ آی‌اواس از سوی اپل قرار نیست پایانی به خود ببیند. یا وجود طی‌شدن سه ماه تست و عیب‌یابی، باز هم نخستین نسخه‌ی عمومی آی‌اواس ۹ سرشار از باگ‌هایی است که با اعصاب کاربران بازی می‌کنند. مواردی نظیر کندشدن سرعت عمل گوشی (حتی روی آیفون ۶)، لگ‌های رابط کاربری، سنگین‌شدن نامتعارف اپلیکیشن مسیجز، کرش‌کردن‌های گاه و بیگاه، عمل‌نکردن Low Power Mode، مشکلات اتصال وای‌فای و سیاه‌شدن صفحه به هنگام ضبط اسلو موشن، تنها گوشه‌ای از این مشکلات هستند. در ویدیویی که چند روز پیش به سطح اینترنت راه یافت، می‌توانید ببینید که آی‌اواس ۹ در ایده‌آل‌ترین حالت نیز کمی در قیاس با آی‌اواس ۸.۴.۱ کندتر است.

 

شاید یکی از بزرگترین مشکلاتی که در این نسخه پیش روی کاربران ایرانی قرار گرفته است، مشکل عدم امکان اتصال به اینترنت LTE در ایران پس از آپدیت به آی‌اواس ۹ است. این موضوع به قدری سر و صدا به راه انداخته است که شرکت ایرانسل طی یک پیام متنی، از تلاش برای حل کردن مشکل گفته و از کاربران خواسته است که به آی‌اواس ۹ آپدیت نکنند.

 

چاره چیست؟

 

طبیعی است که پس از شنیدن خبر آپدیت، سیلی از کاربران به سمت نسخه‌ی جدید حرکت می‌کنند. این کاربران نخستین افرادی هستند که با باگ‌ها درگیر می‌شوند. برای آن که در چنین وضعیتی همراه این دسته از کاربران باشیم، طی یک پست به طور مفصل به مشکلات و باگ‌های آی‌اواس ۹ پرداخته و از آن‌ها خواستیم که هر ایرادی که می‌بینند را گزارش کنند. در پستی دیگر نیز از راه و روش‌هایی گفتیم که می‌توانند وضعیت را کمی سر و سامان دهند و سیستم عامل را قابل استفاده در کاربری روزمره کنند.

 

اما اگر به آی‌اواس ۹ آپدیت نکرده‌اید چه؟ در صورتی که می‌خواهید تصمیمی منطقی گرفته باشید، توصیه می‌کنیم که فعلاً به این نسخه آپدیت نکنید. شاید زمانی که نخستین نسخه‌ی آی‌اواس ۷ عرضه شد را به یاد بیاورید. انبوهی از کاربران از باگ‌های ریز و درشت شکایت می‌کردند و به ستوه آمده بودند. بالاخره پس از مدت‌ها، عرضه‌ی آپدیت ۷.۱ بود که موجب شد پایداری به آی‌دیوایس‌های شرکت اپل باز گردد و باگ‌ها شسته شوند. طبق همین تجربه و بر اساس روندی منطقی که همواره در جریان است، توصیه می‌کنیم که از آپدیت به آی‌اواس ۹ دست نگه دارید تا ببینیم آپدیت‌های آینده چه میزان پایداری خواهند داشت.