آموزش ساخت فلش مموری بوتیبل از OS X El Captain توسط DiskMaker

فایل نصبی‌ای که اپل از آپدیت‌های OS X تهیه می‌کند به شکل فایل نصبی هستند و می‌توان با اجرای آن‌ها در محیط OS X، آپدیت را بر روی نسخه‌ی فعلی نصب کرد. اما موقعیت‌های مختلفی پیش می‌آید به جای این کار بخواهید یک فلش مموری بوتیبل از یک نسخه از OS X بسازید. اصلی‌ترین دلیل این کار تمایل به پاک‌کردن کامل نسخه‌ی فعلی و انجام یک Clean Install است. یا زمانی که بخواهید در کنار سیستم عامل اصلی نسخه‌ای دیگر از سیستم عامل را بر روی پارتیشنی دیگر داشته باشید به فلش مموری بوتیبل نیاز پیدا خواهید کرد. حتی این مموری در نصب‌کردن سیستم عامل به طور مجازی نیز به درد خواهد خورد.

 

به دلیل اهمیت این موضوع و در نظر گرفتن این که با عرضه‌ی El Captain کاربران متعددی به دنبال تجربه‌ی این نسخه از OS X در پارتیشنی دیگر هستند، در ادامه به شرح نحوه‌ی ساخت دیسک بوتیبل با فایل نصبی یک نسخه از OS X خواهیم پرداخت. پیش از شروع کار توجه داشته باشید که فلش مموریتان باید حداقل ۸ گیگابایت ظرفیت داشته باشد. همچنین دفت کنید که فایل مهمی بر روی مموری نداشته باشید. طی روند آماده‌سازی دیسک بوتیبل تمامی اطلاعات مموریتان پاک خواهد شد. روند معمول آماده‌سازی فلش مموری ۳۰ دقیقه طول می‌کشد که ممکن است در شرایط خاصی بیشتر یا کمتر شود. بنابراین زمانی سراغ این کار بروید که وقت و فرصت کافی برای انجامش را دارد.

نحوه‌ی ساخت فلش مموری بوتیبل سیستم عامل OS X El Captain

قدم اول: فلش مموری را به مک متصل کنید.

قدم دوم: آخرین نسخه‌ی نرم‌افزار DiskMakerX را نصب کنید.

قدم سوم: DiskMakerX را باز کنید.

قدم چهارم: از آن جایی که گزینه‌ای برای El Captain نیست، گزینه‌ی Yosemite 10.10 را انتخاب کنید.

قدم پنجم: بر روی Select an Install file کلیک کنید.

قدم ششم: در پوشه‌ی Applications فایل نصبی نسخه ۱۰.۱۱ را پیدا کرده و انتخاب کنید. در صورتی که این سیستم عامل را دانلود نکرده‌اید می‌توانید به این پست مراجعه کنید.

قدم هفتم: بر روی An 8 GB USB thumb drive کلیک کنید.

قدم هشتم: فلش مموریتان را انتخاب کرده و بر روی گزینه‌ی Choose this disk کلیک کنید.

قدم نهم: بر روی Erase then create the disk کلیک کنید.

قدم دهم: بر روی Continue کلیک کنید.

قدم یازدهم: زمانی که از شما پسور کاربر روت خواسته شد آن را وارد کرده و کلید return را بزنید.

قدم دواردهم: پس از طی شدن کامل روند آماده‌سازی بر روی Quit کلیک کنید.

 

فلش مموریتان آماده است و می‌توانید از آن در هر موقعیتی که نیاز شد استفاده کنید. در صورت مبهم‌بودن مرحله‌ای از مراحل فوق می‌توانید از این ویدیو کمک بگیرید. توجه کنید که بخاطر عدم پشتیبانی رسمی DiskMakerX از OS X 10.11، نام مموری پس از اتمام عملیات به Yosemite تغییر می‌یابد. برای آن که این موضوع شما را دچار اشتباه نکند می‌توانید نام مموری را به سادگی به El Capitan تغییر دهید.

همانطور که گفتیم با این فلش مموری هم می‌توان OS X را بر روی پارتیشنی جدا و هم به صورت مجازی نصب کرد. این روش‌ها را در آموزش‌های بعدی با همدیگر پی خواهیم گرفت. بنابراین برای آن که همگام با آموزش‌ها پیش بروید توصیه می‌شود که ساخت فلش مموری بوتیبل را  عقب نندازید.

 

ساخت فلش بوتیبل توسط خود مک و بدون نرم افزار جانبی  هم  به صورت استاندارد انجام می شود که در لینک زیر میتونید این آموزش رو ملاحظه کنید :